Gratis e-learning indtil 1. august 2019

inergia er en lille startup men vi giver gratis adgang til vores nyudviklede e-learning de næste tre måneder som reaktion på Stresspanelets anbefalinger.

Vi har netop lanceret et e-learningforløb, der forebygger stress ved at give bedre overblik over arbejdsopgaverne og en tom indbakke hos de mange administrative medarbejdere rundt om i virksomhederne.

”Jeg havde håbet på råd til de professionelle brugere af mails fra Stresspanelet og blev derfor skuffet, da jeg læste de 12 anbefalinger forrige onsdag”, siger John Viuf, inergia. ”I betragtning af hvilket massivt problem stress er i dag, ser jeg ikke opfordringer og oplæg til yderligere udvalgsarbejde som en hjælp på den korte bane. Derfor traf jeg en beslutning om, at inergia måtte bidrage med noget konkret. På en lille time kan man mærkbart mindske stresspåvirkningen her og nu.”

Du får gratis adgang ved at gå ind på inergia.dk og vælge pakken ”Alle tre kurser” i webshoppen. Brug koden ”inergia”. Den giver gratis adgang indtil den 31. juli 2019.

Jeg havde håbet på råd til de professionelle brugere af mails fra Stresspanelet og blev derfor skuffet, da jeg læste de 12 anbefalinger forrige onsdag

John Viuf

Vaner trækker os ned - brug en lille time på e-learningen og få et nyt perspektiv

”Vi er vores egen værste fjende, når det kommer til vaner. Det er mere reglen end undtagelsen, at vi ser kursister, der styrer deres mails via indbakken. Det svarer til, at du går ud til din postkasse, tager en kuvert ud, åbner den, tager brevet ud, læser det, lægger det tilbage i kuverten og ind i postkassen igen indtil du har tænkt dig at svare på brevet. Det kender vi ikke mange der gør, så hvorfor er det helt almindelig adfærd, blot fordi vi er på en digital platform,” siger John Viuf med undren.

”Det er administrative ledere og medarbejdere, der har glæde af forløbet” forklarer John Viuf. ”Kurset tilbyder et sæt effektive vaner, der kan anvendes af alle. Vi har gjort særlig meget for brugere af mailprogrammet Outlook®. Vores erfaring er, at de fleste får de frigivet minimum en halv time dagligt.”

”Der er nok en del, der vil tænke, om vi giver gratis adgang af vores hjertes godhed og svaret er både ja og nej,” siger John Viuf med et smil. ”Vi er en nystartet virksomhed, men synes, at vi kan give et konkret bidrag her, så vi har valgt at give gratis adgang i tre måneder.” Han fortsætter: ”Vi møder bekymrende mange ledere og medarbejdere, som hænger i det yderste af neglene. En af de stærkeste tilkendegivelser jeg har fået, er fra en kursist i midt trediverne. Han sagde til mig: Hvis jeg havde vidst, hvad jeg nu ved om at danne overblik og håndtere mails, havde jeg stadig været i forhold med mit barns mor. Naturligvis blev jeg glad over rosen til kurset, men også trist over historien. Når det er sagt, vil det da være usandt, hvis jeg ikke også siger, at jeg håber på, at kendskabet til ydelserne giver anden forretning for os”.

150 årsværk kan frigives - dagligt

”De 150 daglige årsværk er en konsekvens af, at der cirka er 680.000 årsværk i administrative job. Vi frigiver minimum 30 minutter for Outlook® brugere. Vi ser Outlook® anvendt i cirka 9 ud af 10 virksomheder i vores netværk. Når vi ganger og dividerer, giver det cirka 150 stillinger – hver dag,” forklarer John Viuf

”Det er vigtigt at sige, at dette ikke er løsningen, hvis du først er stressramt. Er du først ramt af stress, kræver det en helt anden tilgang. Vi har et par dygtige, uddannede stresscoaches i vores netværk og henviser til dem, når det er aktuelt” fortæller John. ”Vi taler om forebyggelse gennem et bedre overblik over arbejdsopgaverne og ikke mindst muligheden for at have en tom indbakke. Vi hører konstant, hvilket pres det er, at der aldrig er bund i indbakken.”

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

1 kommentar til “Gratis e-learning i 3 måneder”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Hvad er din største udfordring lige nu?

Fortæl os det, måske kan vi hjælpe...
klik på en af figurerne til højre

Hvis du vil tilbage til siden, klikker du i det mørke felt ovenfor.