Dobbeltdriblinger er forbudt

Når du står med begge hænder på bolden, så få driblet og passér den. Anden gang du har begge hænder på, er det en gang for meget og dommerfløjtet lyder.

Det er i vid udstrækning barnelærdom, hvis du har spillet basketball eller håndbold og en regel du med fordel kan tage med dig ind i hverdagen på arbejdet.

Vi støder konstant på mailmæssige dobbeltdriblinger: Åbning af den samme mail gentagne gange – somme tider med det ekstra krydderi, at mailen bliver markeret som ulæst eller får sat et flag på. Det er og bliver en adfærd, der faktisk ikke kan betegnes som andet end pivende ineffektiv – du har intet opnået andet end at dobbeltdrible (og nogle gange også trippledrible eller værre, ikke sandt?). Så stop dobbeltdriblingerne og tag et smut omkring Ohio med os .

“Ohio”

Only Handle It Once

Skab for alvor effektivitet i din hverdag

Når du fremover kigger på en mail, kan du stille dig selv to spørgsmål som besvares med et klart ja eller et lige så klart nej:

♦ Kræver mailen noget aktivt af mig?
♦ Skal jeg bruge eller løse mailen senere?

Det ender med en firfeltstabel. Happy dance! Vi elsker dem…

Lad os starte med det absolut letteste af felterne:

 Felt 4: Mailen kræver ikke noget aktivt af dig og du skal ikke bruge den senere. Slet den. Vi bliver i den lette afdeling. 

Felt 2: Mailen kræver ikke noget aktivt af dig, men du skal bruge den senere. Arkiver den. Nu bliver det sværere, men bestemt overkommeligt*. 

Felt 3: Mailen kræver noget aktivt af dig, men kan løses nu. Svar eller deleger den.
Nu er du varm og vi tager den rigtig svære. 

Felt 1: Mailen kræver noget aktivt af dig og skal løses senere. Opret opgave (husk at opgaven skal på den ene opgaveliste, der giver dig overblik (se artiklen “Du roder” her).

*Overkommeligt

I felt 3 er overkommeligt en parameter og det er jo særdeles individuelt, tænker du nok. Med en klar respekt for, at verden ikke kun består af tommelfingerregler og firfeltstabeller, vil vi alligevel vove det ene øje og læne os op ad to-minutters-reglen fra bestselleren: “Getting Things Done”. 2 minutter er da overkommeligt. I det ligger der jo også: Hvis ikke du kan, så flyt til felt 1.

“To-minutters-reglen”

Kan du gøre det på to minutter, så gør det nu.

En lille, men dog løftet pegefinger

Hvis ikke du har læst blogindlægget: “Styr forstyrrelser”, vil vi opfordre dig til det (det er lige her). 

En af de selvgenererede forstyrrelser vi ser oftest, er væg-til-væg maillæsning. Koncentrer dine opgaver, hvis du overhovedet kan. Og det kan du med maillæsning. Vi taler om få gange om dagen, ikke få gange i timen. Du bliver glædeligt overrasket over, hvad du får fra hånden på den måde.

Måske er det ikke helt sandt, at dobbeltdriblinger er decideret ulovlige i hverdagen, men vi håber, at du har fået fornemmelsen af, at de i hvert fald er kontraeffektive.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Inspiration og kreditering

Inspiration til denne artikel er hentet mange steder fra: Først og fremmest fra hverdagen i de virksomheder vi kommer i, men også fra forfatterne og forskerne: Caroline Webb, David Allen og Robert C. Pozen.

Scroll til toppen